En entrar i navegar per aquest portal web dóna el seu consentiment a l'ús de les cookies. Per favor, revisi la nostra política de cookies. Està per protegir-li.

Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols

Escut San Feliu de Guíxols

Informació de contacte

Àrea encarregada de la promoció dels polígons: Àrea de Desenvolupament econòmic local

Direcció: Carretera dels enamorats, 65-99, 1er pis

Telèfon de contacte: 972 32 70 33

Correu electrònic de contacte: promocioeconomica@guixols.cat

Nom del / de la Tècnic / a encarregada: Ingrid Llamas

Presentació

Sant Feliu de Guíxols és una ciutat de Catalunya situada a la comarca del Baix Empordà què el 2020 tenia censats 22.097 habitants, i el seu municipi té una extensió de 16,23 km2.

La ciutat de Sant Feliu de Guíxols és al centre de la Costa Brava, entre els municipis de Castell-Platja d’Aro i Santa Cristina d’Aro. Tradicionalment se l’ha considerat la capital de la Costa Brava pel fet que Ferran Agulló la va batejar des del puig de Sant Elm, a llevant de Sant Feliu. És a 34 km de Girona i a 105 de Barcelona.

El cap de municipi s’enclava a la badia de Sant Feliu, entre els puigs de Sant Elm i de les Forques. El seu clima és mediterrani i les temperatures són suaus tot l’any. És un important enclavament turístic per la seva condició de ciutat marinera, junt amb un important entorn verd.

El principal accés a la ciutat és per carretera. La carretera general C-65 permet l’enllaç a l’autovia C-31 per després connectar amb l’autopista del Mediterrani, l’eix viari principal de Catalunya. Igualment, la carretera C-253 facilita la comunicació de la ciutat amb les viles veïnes, com s’Agaró, Platja d’Aro o Palamós, de la mateixa manera que la GI-682 connecta Sant Feliu amb Tossa de Mar. Amb tot, per la seva rapidesa, l’autovia C-31 és la via més freqüent també en els desplaçaments curts.

Un altre sistema de comunicació del qual disposa Sant Feliu és el port, per bé que s’hi registra poca activitat. A causa de la poca profunditat de la badia, el port ganxó s’ha convertit més en un port esportiu que de càrrega o de grans navilis de passatgers. La vila de Palamós és la que realitza aquesta funció a la comarca.

Polígons en servei de l’ajuntament