Jornada d’oportunitats de transició energètica als PAE Baix Empordà

Energia verda, energia sostenible

El passat 18 de novembre es va celebrar la primera jornada a la comarca per presentar les oportunitats de la transició energètica per als polígons del Baix Empordà.

El Consell Comarcal del Baix Empordà, a través de l’Oficina Tècnica de Suport als Polígons, va organitzar una jornada centrada en la transició energètica, com a base de la millora de la competitivitat de les empreses instal·lades als polígons de la comarca.  L’objectiu era exposar les diferents oportunitats que pot oferir la transició energètica a les empreses establertes en polígons d’activitat econòmica.

Pel que fa el desenvolupament de la jornada, la seva organització s’ha fet amb la col·laboració de l’Oficina Comarcal de Transició Energètica, el representant de la qual va iniciar la ronda d’exposicions, explicant els conceptes bàsics i les principals funcions de l’oficina a l’hora de donar suport a empreses, personal tècnic i particulars. Seguidament vam continuar amb la presència de dues empreses col·laboradores i especialitzades en serveis de transició energètica: Km0 Energy i la cooperativa SUNO, a través del projecte E-Plus.

Totes dues van exposar de manera clara les diferents possibles vies a implantar als polígons i els reptes que es plantegen per aquest nou escenari on l’eficiència energètica ha de ser la prioritat.

Per finalitzar aquesta part de presentacions, es va comptar també amb la participació de personal tècnic de l’Ajuntament de Rubí, els quals van exposar com a exemple d’èxit el projecte “Rubí Brilla”.

El vicepresident primer del Consell i conseller de Promoció Econòmica, Xavier Dilmé, va comentar que aquesta és la primera jornada organitzada per la nova Oficina Tècnica de Suport als Polígons, “una aposta estratègica del Consell que va començar a funcionar el mes de setembre i que vol ser una eina útil per a propietaris, empreses i ajuntaments”. Segons Dilmé, “la transició energètica obre oportunitats, tant de negoci com d’estalvi de costos a les empreses, i és important conèixer quines són i quines de les que s’han posat a la pràctica en altres punts del país han funcionat”.

La Jornada es va tancar amb el torn de preguntes i la cloenda de President del Consell Comarcal del Baix Empordà, el Sr. Joan Manel Loureiro.

Per més informació, podeu contactar amb l’Oficina Tècnica de Suport als Polígons a través del correu: polígons@baixemporda.cat


Horari de la Jornada de transició energètica als Poligons Industrials del Baix Emporda

POSTS RELACIONATS

  L’Entitat ha creat una nova oficina de suport a les empreses per facilitar l’accés als ajuts i participació en […]