El Consell Comarcal impulsa la transició energètica als Polígons del Baix Empordà

L’escenari actual d’inflació energètica desmesurada a causa dels conflictes geopolítics que succeeixen arreu del món sumat a la crisi climàtica, la inflació del preu dels carburants i l’encariment de la cistella de compra provoca una escenari de recessió de l’activitat econòmica on les petites i mitjanes empreses tenen moltes possibilitats de veure’s afectades negativament. 

Les males perspectives a curt termini que es mostren en una disminució de la demanda en tots nivells, que fa augmentar la taxa de persones desocupades en el territori. Un fet que es veu agreujat per l’augment de costos dels subministraments que passen de un 5% a 15% dels costos totals de facturació en els PIMES del territori; un fet real i que poques empreses podien preveure fa uns anys. 

El Consell Comarcal, a través de l‘Oficina Tècnica de Suport als Polígons vol ajudar a les empreses de les àrees industrials del territori a subsistir en una època tan complicada com la que estem vivint. Amb la col·laboració d’organisme públics com l’Oficina de Transició Energètica, l’IPEP, Ajuntaments com el de la Bisbal d’Empordà i organismes privats com és el cas del Centre de Negocis i Viver d’Empreses NEXES o empreses com Creixell Construccions que ens proporcionen espais propis per sensibilitzar i informar sobre la generació d’energies renovables a les àrees d’activitat econòmica. 

Actualment tenim programes 3 jornades orientades a l’assessorament i informació pràctica sobre la transició energètica per PIMES del Baix Empordà. 

El dia 30/09/2022 s’organitza una exposició de bones pràctiques en generació d’energia renovables a la seu de les empreses Creixell i Tesa, les quals ens explicaran els beneficis i diferències d’una instal·lació fotovoltaica d’autoconsum i una per vendre energia. 

El dia 7/10/2022 es convoquen els tècnics municipals de la Bisbal d’Empordà, Forallac i Corça juntament amb empreses referent de cada polígon industrial per tal d’afavorir la col·laboració publico privada en la transició energètica, a través de la presentació d’un estudi a viabilitat d’implementació d’energies renovables en els PAE del Baix Empordà, un estudi finançat per la Diputació de Girona.  Seguidament es presentarà un cas d’èxit com és NEXES, l’estalvi generat amb una instal·lació d’autoconsum. Per finalitzar la reunió es proposa la possibilitat de demanar una subvenció per dur a terme un projectes d’energies renovables en un municipi, amb la condició que hi hagi una cohesió empresarial entre els agents privats involucrats; empreses i propietaris.

 

Per tal d’assessorar tots el municipis de la comarca, s’organitzarà una 3era Jornada telemàtica el dia 14/10/2022  amb un temari molt similar; s’explicarà el l’estudi de viabilitat per implementar energies renovables a la comarca, s’exposarà el cas d’èxit i s’acabarà fent una proposta de subvenció per municipis on les empreses presentin una cohesió empresarial per fer al canvi d’energia verda. 

POSTS RELACIONATS

“Baix Empordà, Dona i Terra” finalitza reivindicant el paper de la dona en l’activitat agroalimentària de la comarca

Objectius pel densevolupament sostenible El 25 de setembre de 2015 va ser aprovada per l’Assemblea General de Nacions Unides l’Agenda […]

Què són els ODS?

Objectius pel densevolupament sostenible El 25 de setembre de 2015 va ser aprovada per l’Assemblea General de Nacions Unides l’Agenda […]