Empordà 2030: Descobrim què és l’OTSP

Reflexions sobre els reptes de futur de l’Empordà en àmbits com l’economia, la societat, el turisme o la sostenibilitat, en el marca dels ODS de l’Agenda 2030. 

En el tercer bloc dels reportatges Empordà 2030, sobre l’Educació i la Innovació, descobrim què és i com funciona l’Oficina Tècnica de Suport als Polígons. Una oficina del Consell Comarcal del Baix Empordà que es dedica a fomentar el desenvolupament dels polígons de 18 municipis de la comarca. 

Volem atreure empreses, especialment aquelles que són innovadores i sostenibles, que vulguin treballar des del Baix Empordà. 

L’Oficina es nodreix i es coordina amb diferents àrees tècniques del Consell Comarcal, com la d’arquitectura, urbanisme, sostenibilitat i acció climàtica per dinamitzar els polígons. Un altre dels seus grans objectius és fer veure que al Baix Empordà no només es pot viure del turisme i el sector del serveis. Es pretén donar facilitats als joves de la zona perquè es puguin dedicar a la indústria. 

Volem deixar enrere el model industrial clàssic, per donar pas a empreses amb una essència més innovadora de l’àmbit tecnològic”  Lluc Pons, responsable tècnic de la OTSP. 

L’OTSP desenvolupa un paper important en la promoció econòmica del territori baix empordanès. Disposa d’un ventall de serveis orientats a les persones físiques i persones jurídiques

Tramitació de subvencions i ajuts: Servei de tramitació d’ajudes a l’Autoocupació, consolidació empresarial, exportació, ocupació, digitalització, entre altres. 

Assessorament d’identitat digital: Servei d’assessorament personalitzat en l’àmbit de la digitalització empresarial per emprenedors i PIMES. 

Centre de dades: Cens empresarial, informes municipals, altes/baixes d’activitat, estadístiques, entre altres. 

Gestió d’incidències: Recull d’incidències, queixes, suggeriment en l’àmbit comarcal dels PAE.

Localització d’actius: Servei de localització d’emplaçaments (solars, parcel·les…) amb o sense activitat. Servei de localització empresarial (per activitat , població, magnitud…) 

Servei de consum: Gestionar, tramitar i fer seguiment de les consultes, reclamacions, queixes i denuncies presentades. Tramitar els processos de mediació i arbitratge de consum. Gestionar els expedients sancionadors i actuacions inspectores en matèria de consum. 

Borsa d’Ocupació: Col·laboració amb la borsa de treball Empordà Professionals. Gestió d’ofertes, altes i baixes de candidat/es, subvencions a la contractació, ajudes a col·lectius vulnerables, entre altres. 

Formació contínua: Formació especialitzada en l’àmbit de les noves tecnologies i la indústria 4.0

Outsourcing – Control de Qualitat de Producte: Si ets empresa i necessites cobrir un pic de producció: Tens a la teva disposició un servei d’etiquetatge i control de qualitat de producte. 

Outsourcing – Manipulació i empaquetament de producte: Si ets empresa i necessites cobrir un de producció: Tens a la teva disposició un servei de manipulació i empaquetament de producte. 

 

Servei d’outsourcing: Etiquetatge i empaquetament de producte al Centre Tramuntana de Palafrugell 

La indústria és una alternativa; des de l’artesania fins a la innovació tecnològica; es tracta de vendre el que tenim a la comarca, que és molt”  Enric Marquès, Conseller de Promoció Econòmica. 

L’OTSP també ofereix serveis als municipis/ens locals que formen la xarxa Polígons Baix Empordà, com a complement a la innovació estratègica del territori, des de la vessant més industrial. 

Manteniment i Jardinera en els PAE: De la mà del Centre Tramuntana, disposem de serveis de jardinera, neteja i manteniment dels polígons d’activitat econòmica. 

Digitalització i actualització del cens empresarial: Traspàs de les dades en el sistema d’informació cartogràfica de polígons industrials. 

Difusió i promoció multicanal del territori: Promoció i difusió d’accions rellevants dels municipis que formen la xarxa tècnica de Polígons Baix Empordà. 

Banc audiovisual: Banc d’imatges i vídeo reportatges a disposició dels ens locals i entitats comarcals. 

Centre de dades: Cens empresarials dels municipis, dades urbanístiques, actius per desenvolupar i estadístiques.

Participació en l’elaboració de Plans Estratègics Municipals: Visió estratègica en clau comarca de les àrees d’activitat econòmica.

Promoció Exterior: Promoció del territori i la xarxa de municipis de l’exterior. 

Taller sensibilització a la transició energètica: Visibilitzar bones pràctiques, formació sensibilització i assessorament a la demanda agregada, ens locals o entitats. 

Promoció de l’associacionisme empresarial en els PAE: Promoure la cohesió empresarial i la col·laboració publico-privada en els PAE del Baix Empordà des de l’àmbit de l’energia i el model de governança. 

 

Jornades d’innovació: Mobilitat i accessibilitat i digitalització amb representants del Viver d’Empreses d’Ullà, Calonge Activa, Promoció Guíxols, Consultoria Integral, OTSP, Sarfa – Moventis i Consell Comarcal del Baix Empordà

 

POSTS RELACIONATS

Presentació d’un estudi de viabilitat per la implementació d’energies renovables als polígons d’acció econòmica de Palafrugell – Begur, La Bisbal […]

Situació del sector industrial català Quan parlem d’aspectes rellevants de l’economia catalana, no podem oblidar el sector industrial que suposa […]