En entrar i navegar per aquest portal web dóna el seu consentiment a l'ús de les cookies. Per favor, revisi la nostra política de cookies. Està per protegir-li.

Polígons Baix Empordà participa en la 25ena edició del SIL Barcelona amb la presència de més de 15.000 assistents

La fira es va celebrar els dies 7, 8 i 9 de Juny a la Fira Barcelona – Montjuic amb un gran afluència de públic provinent de 91 països d’arreu del món.

La xarxa per la dinamització industrial de la comarca, Polígons Baix Empordà, ha tornat a fer acte de presència al Saló Internacional de Logística de Barcelona en representació als 18 municipis partícips de la Xarxa Polígons Baix Empordà.

Aquest any, l’Oficina Tècnica de Suport als Polígons (OTSP), encarregada de donar visibilitat i valor a la xarxa de municipis, ha creat un recull de material tècnic i audiovisual basat en la realitat de la comarca i d’alt valor pels visitants, els quals consideren tot un èxit el simple fet d’haver creat i coordinat una agrupació de municipis amb un objectiu comú: enfortir el sector industrial del territori.

Durant la segona jornada de la fira, vam comptar amb la presència dels representants tècnics/ques de Palafrugell i Begur les quals van aportar coneixements més precisos als visitants sota el seu àmbit municipal de la dinamització industrial. En relació aquest punt, podem afirmar que la xarxa Polígons Baix Empordà s’ha vist més reforçada, gràcies a la participació activa dels municipis que la formen. Un fet que segueix el peu de la lletra els consells que ens va donar l’economista i catedràtic Santiago Niño Becerra, durant la 1era jornada de Polígons Baix Empordà celebrada a Begur. Santiago Niño Becerra remarcava la necessitat de la comarca en col·laborar i treballar per un objectiu comú, enfortir les relacions intra municipals i dinamitzar iniciatives de naturalesa publico privada per tal de potenciar un sector industrial amb poc pes en el territori.   

La fira ha comptat amb la participació de 650 empreses d’àmbits diversos, però amb un denominador comú; la tecnologia. El sector de la logística esta experimentant grans canvis en els últims anys per tal d’adaptar-se a la nova realitat i als objectius de l’Agenda 2030; la qual cosa suposa un repte per tots els agents implicats. Els responsables de l’OTSP s’han reunit amb proveïdors de serveis d’enginyeria tècnica per implementar projectes vinculats en generar energia verda als PAE, inversors estrangers que busquen sòl industrial, gestors d’actius industrials, companyies de transports, start-up’s del món dels microxips, i representants d’altres territoris capdavanters en logística. 

La participació a la Fira SIL Barcelona 2023 ha proporcionat més de 50 proveïdors i contactes involucrats a oferir solucions en l’àmbit de la dinamització industrial dels PAE; des de l’àmbit urbanístic, de la transició energètica, de la construcció, de la digitalització de processos mitjançat la IOT,  de l’ús de la IA en el transport, entre altres.

La inauguració de la OTSP ha marcat un abans i un després en el territori. El fet d’obtenir un mapa actualitzat dels agents involucrats, dades de les empreses ubicades als PAE, dades urbanístiques, contactes amb tècnics municipals i un llistat extens de proveïdors; converteix a la OTSP en un organisme estratègic d’informació a disposició dels municipis, empreses i ciutadans interessats en la indústria del Baix Empordà. 

Sil Barcelona 2023 | Atenció als visitants

SIL Barcelona 2023 | Albert Costa – Gerència , Maria Méndez – Coordinadora de Promoció Econòmica i la Mireia Ruiz – Tècnica Empresa Consell Comarcal Baix Empordà 

POSTS RELACIONATS

Aquest Dilluns es publica al DOGC la convocatòria d’enguany de la línia Ajuts Internacional eTrade d’ACCIÓ del Departament d’Empresa i […]

Naus i sòl industrial disponibles Els polígons d’activitat econòmica del Baix Empordà es caracteritzen per la seva recent creació, infraestructures […]