El projecte pioner Polígons Baix Empordà tornarà al SIL Barcelona 2023

L’Oficina Tècnica de Suports als Polígons tornarà esser present al Saló Internacional de Logística de Barcelona en representació als 18 municipis partícips de la Xarxa Polígons Baix Empordà.  La fira es celebra els dies 7, 8 i 9 de Juny sota la benvinguda de Sa Majestat el Rei i amb una tendència clara d’involucrar la tecnologia com factor clau  d’optimització i descarbonització de processos.

Els polígons del Baix Empordà els formen més de 500 empreses de sectors i magnituds molt heterogenis. Un fet que és un obstacle alhora de definir una tipologia d’empresa idònia per la comarca ja que les possibilitats d’èxit no depenen tan del QUÈ sinó del COM es posiciona l’empresa en el mercat. 

La xarxa vol donar visibilitat a totes les empreses, sectors i sòl industrial de valor en la comarca amb l’objectiu de donar un impuls econòmic a la comarca; desvinculant-nos definitivament del sector turístic com a motor de l’economia baix empordanesa.

LÀrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Baix Empordà treballa 4 eixos estratègics en la comarca per tal de generar un ecosistema innovador i atractiu pels diferents col·lectius socials que formen part del territori. 

Eix 1: Ocupació digne: Serveis d’orientació laboral, prospecció i inserció laboral al servei de la ciutadania. Busques feina registra’t a la Borsa?  

Eix 2: Emprenedoria i Autoocupació: Vols esser emprenedor? Registra’t! 

Eix 3: Xarxa agroalimentària: Projecte innovador basat en la col·laboració publico privada entre administracions i empreses involucrades en l’economia blava i el sector agroalimentari de la comarca. 

Eix 4: Polígons d’Activitat Econòmica: Projecte pioner en l’àmbit català que vol afavorir la industria 4.0 a la comarca mitjançant la col·laboració entre ens municipals i empreses, la digitalització dels PAE i la formalització de la Xarxa Polígons Baix Empordà. 

 

Zona industrial de Palafrugell – Reportatge fotogràfic Consell Comarcal Baix Empordà

Amb la presència al SIL Barcelona 2023, la Xarxa Polígons Baix Empordà vol transmetre l’eficient coordinació i comunicació que existeix entre tècnics d’ens locals i empreses per tal generar un ecosistema òptim per atraure inversió estrangera, captar talent i fomentar l’emprenedoria. Sota el nom tècnic Oficina Tècnica de Suport als Polígons, la OTSP disposa d’un cens actualitzat d’empreses ubicades als PAE, característiques dels mateixos i sòl disponible susceptible a generar activitat. 

Paral·lelament també es treballa en accions per crear comunitats dins les àrees d’activitat econòmica; en altres paraules, associacions d’empresaris i propietaris que vetllin per un objectiu comú; com podria ser el fet de crear una comunitat energètica per combatre la inflació de preus en el subministraments bàsics. La transició energètica en els PAE és un dels objectius diferencials per la comarca alhora d’atraure empreses conciliadores amb el medi ambient. 

Si voleu saber-ne més del Baix Empordà i les seves àrees industrials, no dubteu en visitar-nos a l’estand F614, al costat dels lavabos. 

Necessiteu acreditació pel SIL BCN 2023? Envia un e-mail a poligons@baixemporda.cat amb el Nom i Cognoms de l’assistent i la marca o empresa que es representa. 

 

SIL Barcelona 2022 | Sònia Planas – Tècnica de l’IPEP, Lluc Pons – Tècnic AODL Polígons i la Mireia Ruiz – Tècnica Empresa Consell Comarcal Baix Empordà 

POSTS RELACIONATS

Objectius pel densevolupament sostenible El 25 de setembre de 2015 va ser aprovada per l’Assemblea General de Nacions Unides l’Agenda […]

El Saló Internacional de logística de Barcelona és una de les fires més importants del sud d’Europa ne la matèria […]