En entrar i navegar per aquest portal web dóna el seu consentiment a l'ús de les cookies. Per favor, revisi la nostra política de cookies. Està per protegir-li.

L’auge de l’ocupació al sector logístic

La implantació de nous centres logístics a nombroses ciutats d’arreu del país suposa un impuls en l’economia del territori, a més de generar nous llocs de treball. Arrel de la pandèmia i degut el gran augment del comerç electrònic, la logística s’està convertint en una gran oportunitat laboral.

Segons dades del Ministeri d’Industria, Comerç i Turisme, el sector representa el 10% del  PIB del país el qual genera fins a 1 milió de llocs de treball i a través de gairebé 200.000 empreses en tot l’estat. La logística ofereix multitud de sortides laborals relacionades amb l’e-commerce, anàlisis de dades, gestió de logística, entre d’altres.

El creixement del trànsit internacional de mercaderies sumat al augment del comerç electrònic multipliquen les opcions laborals en el àmbit del transport i la gestió de cadenes de subministres. Actualment, són diverses les opcions per formar-se en logística; moltes d’elles han sorgit als últims anys ja que en èpoques anteriors i degut a la manca d’especialització, moltes treballs de logística era coberts per economistes o enginyers.

A més de la formació en transport i logística, la demanda de llocs de treball ens el sector esta molt orientada en perfils marcat per un component tecnològic. L’eficiència en la gestió i l’exigència per part dels consumidors, requereixen dissenyar estratègies, sistemes i eines tecnològiques que afavoreixin el transport eficient i sostenible. Paral·lelament el sector demanda experts en robòtica, big data o intel·ligència artificial, i en general treballador provinents de les carreras STEM (Science, Technology, Engineering, Maths).

Vallobrega Industrial

Poligon Industria Vall-llobrega –  Drets imatge / Consell Comarcal del Baix Empordà 

POSTS RELACIONATS

Situació del sector industrial català Quan parlem d’aspectes rellevants de l’economia catalana, no podem oblidar el sector industrial que suposa […]

El Consell Comarcal del Baix Empordà ha desenvolupat el projecte Baix Empordà, Dona i Terra, que té com a objectiu potenciar l’activitat agroalimentària […]