En entrar i navegar per aquest portal web dóna el seu consentiment a l'ús de les cookies. Per favor, revisi la nostra política de cookies. Està per protegir-li.

El Consell Comarcal impulsa la implantació d’empreses agroalimentàries en els polígons del Baix Empordà i la cooperació amb la regió dels pirineus orientals.

S’està desenvolupant, en el marc del pla de reactivació comarcal, un estudi inclòs dins les ajudes pluriennals Eurodistricte per al desenvolupament de projectes de cooperació a l’Espai Català Transfronterer. 

El Consell Comarcal del Baix Empordà porta a terme el projecte “Empreses agroalimentàries al Parc de Polígons del Baix Empordà” que consisteix en desenvolupar un estudi per afavorir la implantació d’empreses agroalimentàries al parc de polígons de la comarca, afavorint la comercialització i el consum de productes quilòmetre zero. Així mateix, el projecte té la voluntat d’intercanviar experiències amb la regió del pirineus orientals per potenciar el vincle entre ambdós territoris. 

Per afrontar la dependència del sector serveis i turístic de la zona, considerem molt positiu treballar conjuntament amb l’espaii transfrontener per trobar solucions aplicables als dos territoris. Amb aquest projecte es pretén consolidar la coneixença tot establint ponts estables de comunicació i treball conjunt. El fet d’enfortir les relacions permetrà posicionar l’espai transfrontener dins el mapa global del territoris Europeus com a productor agroalimentari de qualitat

Amb l’execució del present projecte es continuarà creant les bases per en posterior convocatòries crear estructures sòlides d’acció conjunta. Focalitzant la temàtica de la industrialització, la innovació i sostenibilitat tan necessàries per l’àmbit agroalimentari europeu. 

Polígon Acció Econòmica – Forallac. Drets d’imatge: Consell Comarcal Baix Empordà. 

Aquest projecte és l’evolució del projecte Agermanament Agroalimentari que s’ha realitzat des del 2015 fins el 2020. L’Agermanament s’ha realitzat amb diferents socis: CIVAMBIO66, Bienvenue a la Ferme, l’EPLEFPA Perpignan Roussillon. Amb tot aquest recorregut previ i el bagatge de contactes i coneixement del territori de la Catalunya Nord facilita l’execució del projecte d’enguany. 

El projecte s’emmarca en el Pla de Reactivació Econòmica que s’ha dissenyat a través d’un treball conjunt entre diverses àrees del Consell Comarcal del Baix Empordà i taules de treball amb diferents entitats del territori (ajuntaments, entitats del tercer sector, cambres de comerç, etc..) Els objectius estratègics i específics s’alineen d’una banda, amb les necessitats emergents ocasionades per la crisi sanitària i de l’altra, amb l’Agenda 2030 de Desenvolupament Sostenible, aprovada per l’Assamblea General de Nacions Unides.  

Aquest projecte és especialment important perquè uneix dues de les prioritats estratègiques del Consell: la reactivació del polígons industrials del Baix Empordà i l’impuls i posada en valor del sector agroalimentari de proximitat. A més , permet aprofundir en la cooperació que es manté de fa anys amb la regió del Pirineus Orientals, una cooperació molt positiva pel que fa l’intercanvi d’experiències. 

El projecte “Empreses agroalimentàries al Parc de Polígons del Baix Empordà” està subvencionat per les ajudes pluriennals Eurodistricte per al desenvolupament del projectes de cooperació a l’Espai Català Transfronterer. 

Voleu assistir a la Jornada de Presentació?

Dimecres 15 de Juny del 2022 
Hora: 9:30 a 11:30 
Lloc : Nexes Forallac

APUNTA’T: Apunta’t a la Jornada!

POSTS RELACIONATS

L’objectiu del programa és ajudar a les petites i mitjanes empreses espanyoles, que comptin amb un projecte competitiu, a consolidar […]

Reflexions sobre els reptes de futur de l’Empordà en àmbits com l’economia, la societat, el turisme o la sostenibilitat, en […]