Oportunitats a la transició energètica als polígons de la mà de l’Oficina de Transició Energètica del Baix Empordà.

Presentació d’un estudi de viabilitat per la implementació d’energies renovables als polígons d’acció econòmica de Palafrugell – Begur, La Bisbal – Corça i Forallac. 

Amb el suport i el finançament de la Diputació de Girona, s’elabora un estudi per la implementació d’energies renovables a les zones d’acció econòmica de les comarques del Gironès, Baix Empordà i Ripollès. 

En aquest article ens centrarem en les oportunitats de transició energètica a la comarca del Baix Empordà, concretament en els polígons de Palafrugell – Begur, La Bisbal – Corça i Forallac. S’han escollit aquestes zones d’acció econòmica perquè segons un estudi de ponderació previ, tenint en compte variables rellevants, vam concloure que aquests municipis eren el més interessants per dur a terme projectes d’energies renovables. 

Els municipis de Palafrugell – Begur, a través de la col·laboració publico-privada, estan executant un estudi per construir una caldera de biogàs per empreses, instal·lades al polígon, que generen uns consums alts de calor. Un projecte pioner a la comarca que segueix les directrius de l’Agenda 2030.  Cal destacar la importància de formar una associació d’empresaris per executar projectes de comunitat energètica. 

Seguint el fil conductor de la jornada, el passat 19 de Juliol es va organitzar una reunió específica pels municipis de la Bisbal – Corça i Forallac, els quals se’ls va a encoratjar a incentivar el sentiment d’associacionisme en el territori. Fer accions de transició energètica implica la col·laboració dels empresaris, organismes públics i professionals. L’organització de l’esdeveniment va anar a càrrec de la xarxa Polígons Baix Empordà que actua com a dinamitzador de les zones industrials del territori. 

La introducció a la reunió va anar a càrrec d’en Xavier Dilmé, vicepresident del Consell Comarcal i conseller de promoció econòmica, Xavier Dilmé; seguit d’en Josep Pujol com a tècnic representant de la OTEBE i impulsor de l’ús de les energies renovables en els polígons. 

A continuació s’adjunta el vídeo de la jornada d’oportunitats a la transició energètica.  

POSTS RELACIONATS

La Xarxa Polígons Baix Empordà és una agrupació de municipis nascuda l’any 2020 arran de la crisi sanitària de la […]

Divendres 20 de Gener del 2023 es celebra la 3era jornada per la transició energètica en les àrees de promoció […]