El viver d’empreses va néixer fa 13 anys amb la voluntat d’impulsar el creixement de projectes i start-ups
Forallac està treballant per fer una millora energètica en el seu polígon industrial amb la creació d’una comunitat d’autoconsum energètic amb l’objectiu de reduir la factura de llum a les empreses adherides, reduir les emissions de CO2 i fomentar l’ús de les energies renovables.
La instal·lació de paques solars que donaria servei a la comunitat se situaria en cobertes dels edificis municipals del viver d’empreses, Nexes, i la deixalleria i la brigada municipal. El projecte vol promoure l’autoconsum energètic compartit, per fomentar la transició energètica en l’àmbit local, amb la participació activa, de les empreses establertes al polígon.
L’Ajuntament confirma que totes les empreses que hi participin tindran dret a un percentatge de la producció de les plaques solars situades en teulades de propietat municipal, que se li restarà del seu consum mensual.
A banda de l’impuls per una millora energètica al parc, una de les majors virtuts d’aquesta zona industrial de Forallac és que està molt ben situada a banda i banda de les C-66, la carretera que uneix Girona amb Palamós. Una de les majors industries localitzada a la Bordeta de Forallac és Casa Westfalia, empreses d’aliments selectes que té presència a diversos països. Donat el territori on es troba situat el polígon, inicialment aquesta zona estava ocupada per empreses relacionades amb el sector de la ceràmica i la pedra artificial. A poc a poc es va anar consolidant el sector fins que el 1999 es va iniciar la seva urbanització que va donar pas a l’actual zona industrial.
Actualment forma part de la xarxa d’espais industrials de l’Empordà que té com objectiu la dinamització del poligons industrials i la zona d’activitat econòmica de la Bisbal d’Empordà, Forallac, Cruïlles, Monells, Sant Sadurni de l’Heura, Corça i Ullastret.